БНТЦ домакин на най-големия любителски турнир

Българският национален тенис център ще приеме за поредна година най-големия турнир за любители от сериите ITL Masters 1000 на Интерактив Тенис.

Надпреварата в Борисовата градина стартира с квалификации на 6 юни, понеделник, и ще събере едни от най-добрите любители където в рамките на три седмици ще трябва да излъчат най-добрия. Основната схема започва на 16 юни и ще включи 32 играчи – 16 тенисисти, които влизат в нея по рейтинг и 16, преодолели квалификациите. Шампионът трябва да стане ясен до 26 юни.

Sofia Masters 1000 е отворен за абсолютно всеки мераклия, без значение от пол, възраст, ниво на игра и тн., като до този момент за участие са подали 80 любители на играта. В последното издание за титлата се надпреварваха над 120 участника от София, Пловдив, Благоевград, Перник, а победител тогава стана поляка Матеуш Ейсмонт.

Интересът е огромен, тъй като състезанието е с уникален за аматьорския ни тенис формат - 2 от 3 сета. Участниците ще могат да почувстват атмосферата на професионалния тенис, защото срещите в 2 от 3 сета са предизвикателство и към физиката, и към психиката. Всички мачове ще се играят с нови топки, а четвъртфиналите, полуфиналите и финалът ще се проведат на централния корт на Националния тенис център със съдия на стол.

Победителят в състезанието ще получи 1000 точки, а финалистът – 600 точки за годишната ранглиста на Интерактив тенис. Това означава, че титлата в Sofia Masters 1000 не само може да доведе до разместване в годишното класиране на лигата, но и да гарантира място за така желания финален Мастърс, който ще се проведе през декември с участието на осемте най-добри играчи през 2022ра. Общия награден фонд от 1500 лв. ще бъде разпределен сред участници под формата на награди, като само финалистите ще си разделят над 500 лв. от него.

Записването продължава до 3 юни, а повече информация и пълен списък с участниците може да намерите на сайта на Интерактив тенис - interactive-tennis.com.

Още от Тенис

Виж всички