Погба получил почти по милион за всеки мач за Манчестър Юнайтед, ще вземе бонус преди да напусне

Манчестър Юнайтед обяви официално раздялата си с Пол Погба в края на сезона във вчерашния ден, но френският полузащитник ще напусне клуба получавайки и допълнителен бонус от 3,78 милиона паунда, съобщава английската преса на днешните си страници. Световният шампион ще напусне за втори път като свободен агент “Олд Трафорд”, след като стори това през 2012-а, само за да се завърне с рекорден за времето си трансфер през лятото на 2016-а година срещу 89 милиона паунда и бонус в размер на малко над 39 милиона паунда изплатен на неговия агент Мино Райола, който почина през април.

Официално: Манчестър Юнайтед обяви раздялата с Погба

“Дейли Мейл” пресмята, че първоначално той е получавал по 8,61 милиона в заплати за първата си година в Манчестър, след което плащането спада до 7,75 милиона, но е допълнено от бонус за лоялност след първата година на контракта. Освен това той получава 2,87 милиона от имиджови права, както и 1.87 милиона за всяко от четирите класирания за Шампионската лига в периода от 2016-а. Вестникът изчислява, че общо той е получил 2018,93 милиона или по 986,716 хиляди за всеки от 226-е му мача за тима.

Французинът дойде с огромни очаквания, но те така и не бяха оправдани с показаното на терена. Очакванията са Погба да се завърне отново в Ювентус, където показа най-доброто от качествата си в началото на кариерата си.

Още от Футбол свят

Виж всички