Моресмо заяви, че в момента мъжкият тенис е по-атрактивен от женския

Женският тенис в момента не е толкова привлекателен колкото мъжкия, смята директорът на Откритото първенство на Франция Амели Моресмо. 42-годишната бивша тенисистка направи коментара по повод нашумялата тема за програмата на турнира от Големия шлем.

От началото на състезанието до четвъртфиналите всеки ден на кортовете в Париж имаше мач, насрочен за 21:00 часа местно време, често оставяйки зрителите без възможност да ползват обществения транспорт, за да се приберат по домовете си. Подобна бе и ситуацията във вторник вечер с епичния двубой между Новак Джокович и Рафаел Надал, който приключи в 1:15 часа след полунощ. Само малък брой зрители напуснаха корт „Филип Катрие“ преди края на мача, за да могат да хванат последното метро. Мачът бе деветият при мъжете от 10 насрочени за вечерната сесия и повдигна въпроси за отношението към женските и мъжките двубои.

Правата за излъчване във Франция се държат от компанията Amazon, която според информациите е платила 15 милиона евро, докато обществената телевизия France Television е вложила 10 милиона.

„В настоящата ера, в която живеем, не бих казала, че е несправедливо да се каже, че мъжките мачове са по-атрактивни“, заяви Моресмо.

На всички турнири от Големия шлем традиционно програмата започва с мачове при дамите, когато телевизионната аудитория е най-ниска, а повечето зрители все още се придвижват към кортовете. По време на тазгодишния „Ролан Гарос“ това се случи 18 от 20 пъти.

Откритото първенство на Великобритания единствено не предлага късни мачове, докато в САЩ и Австралия тенисистките имат възможност да се изявяват във вечерните сесии.

Попитана за програмата във вечерните часове, Амели Моресмо коментира, че би било трудно билетите да се продадат, ако има насрочени само женски мачове.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти