Време е за грандиозния завършек на Висшата лига

Манчестър Сити или Ливърпул ще стане шампион на Висшата лига? Тотнъм или Арсенал ще заеме заветната четвърта позиция в крайното класиране?

Бърнли или Лийдс ще се насочи към Чемпиъншип? Това са най-важните въпроси, чиито отговори ще получим във вълнуващия последен кръг на английското първенство в неделя.

За първи път от 10 години насам в 38-мия “рунд” ще гледаме разплитане на възела в битката за титлата, топ 4 и оцеляването в елита. 

БОРБАТА ЗА ТИТЛАТА

Манчестър Сити има една точка аванс пред Ливърпул, което означава, че трябва да избегне по-лош резултат като домакин на Астън Вила спрямо мърсисайдци срещу Уулвърхамптън, за да триумфира отново с най-ценното отличие на Острова.

Естествено, играчите на Пеп Гуардиола и повечето фенове са настроени за победа на “гражданите” над отбора на Стивън Джерард. Това ще осмисли сезона за Ман Сити и ще изтрие част от разочарованието от отпадането на полуфиналите в Шампионска лига, а и в същото време ще лиши Юрген Клоп и компания от исторически квадрупъл.

За трети път в последните четири сезона тези два отбора окупират първите две места в крайното класиране, като може за втори път от 2019-а да бъдат разделени само от една точка.

БОРБАТА ЗА ТОП 4

Грешните стъпки на Арсенал в последно време направиха така, че Тотнъм да се нуждае от само точка в гостуването си на вече изпадналия Норич, за да завърши на четвърто място. “Шпорите” имат две точки аванс пред “артилеристите”, но и несравнимо по-добра голова разлика (+24 спрямо +9).

Арсенал приема Евертън и трябва задължително да победи и да се надява, че тимът на Антонио Конте ще направи голям гаф.

Някак на по-заден план остава съревнованието на шестия в класирането в момента Манчестър Юнайтед и Уест Хам, които трябва да определят кой ще играе в Лига Европа и кой в Лигата на конференциите. 

“Червените дяволи” имат трудно гостуване на коравия Кристъл Палас, а “чуковете” също имат непредсказуема визита - на Брайтън.

БОРБАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ

Кой ще се присъедини към Норич и Уотфорд в Чемпиъншип догодина? Бърнли и Лийдс имат равен брой точки, но головата разлика на Бърнли е с цели 20 попадения по-добра. Това означава, че те също трябва да избегнат по-слаб резултат от директния си съперник, за да оцелеят.

Играчите на Майк Джаксън приемат Нюкасъл, докато Лийдс пътува до Брентфорд, където няма успех от 1950 година.

Още от Футбол свят

Виж всички