Гасли: Алфа Таури има проблеми с аеродинамиката

Вторият тим на Ред Бул във Формула 1 – Алфа Таури, заема едва 7-ото място в класирането на конструкторите след първите пет състезания, а в Маями тимът изобщо не стигна до зоната на точките. Лидерът на отбора Пиер Гасли заяви в Барселона, че в тима са наясно за причините за липсата на скорост, но проблемите все още не са решени.

„Основният ни проблем се крие в аеродинамиката – обясни Гасли. – Трябва ни по-ефективна работа на пода на колата, по-малко аеродинамично съпротивление и заедно с това повече притискаща сила. Знам, че тимът работи усилено във въздушния тунел и със CFD симулациите, готвим подобрения, но в краткосрочен план не очаквам промяна.”

За първи път от началото на сезона Гасли навлезе по-подробно в трудностите, с които трябва да се бори на пистата.

Ето защо Хамилтън остана заклещен зад Гасли на „Имола“

„Докато не намерим начин да увеличим притискащата сила, ще имаме недостатъчно притискане в средно бързите завои – обясни френският пилот. – Все още предницата на колата ни не е толкова добре управляема, както ни се иска и затова в бавните и средно бързите завои имам трудности да контролирам напълно автомобила. Отделно от това на висока скорост се пързалят и четирите колела, което ограничава максималната ни скорост. От гледна точка на механиката, автомобилът ни не е лош, но може да стане още по-добър.”

Гасли: Не беше трудно да задържа Хамилтън

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти