Мбома под въпрос за първенството на Африка

Намибийската спринтьорка Кристин Мбома е под въпрос за Африканското първенство по лека атлетика следващия месец, след като получи контузия на бедрото.

18-годишната сребърна олимпийска медалистка на 200 метра от Токио се контузи по време на бягането на 100 метра на Kip Keino Classic в Кения в събота и не успя да завърши състезанието, което беше спечелено от Шели-Ан Фрейзър-Прайс.

Треньорът на Мбома Хенк Бота каза пред BBC Sport Africa, че световната шампионка за девойки ще отсъства поне три седмици, след като са станали ясни резултатите от ядрено-магнитния резонанс. 

Африканското първенство започва на 8 юни в Мавриций.

“Тя има разкъсване на мускула на горната част на бедрото. В момента не сме сигурни за Африканското първенство. Тя определено ще бъде готова за Световното първенство и Игрите на Британската общност“, добави Бота.

Мбома в момента е най-високо оценената спринтьорка в Африка след впечатляващия сезон 2021 г., в който тя спечели трофея в Диамантената лига и световната титла за девойки на 200 м в допълнение към среброто от Олимпийските игри в Токио.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти