Московски финал за Купата на Русия

Спартак (Москва) е вторият финалист за Купата на Русия. Най-популярният отбор в страната победи с 3:0 втородивизионния Енисей и на 29 май ще се изправи в спор за трофея срещу Динамо (Москва). Головете за Спартак отбелязаха Куинси Промес в 21-ата минута, Зелимхан Бакаев в 56-ата и Александър Соболев в 87-ата.

Тимът на Паоло Ваноли излезе със специални екипи с автографа на легендата Игор Нето. Московчани пропуснаха няколко добри възможности в началото, но в средата на полувремето взеха преднина с гол на Промес, негов 80-и с екипа на руския гранд. Нидерландецът получи хубав пас от Кристофър Мартинс, напредна и прати топката в мрежата.

Шамар Никълсън на два пъти не успя да увеличи аванса на домакините, а вратарят на Енисей Михаил Опарин спаси и удар на Промес. След почивката натискът на Спартак продължи и Бакаев вкара за 2:0 след пас на Промес. Малко по-късно гол на гостите беше отменен след намесата на ВАР, а Никълсън уцели греда. Интригата приключи окончателно с попадението на Александър Соболев в 87-ата минута.

В другия полуфинал вчера Динамо разгроми с 3:0 Алания (Владикавказ). Точни за "бяло-сините" бяха Фьодор Смолов, Арсен Захарян и Константин Тюкавин. Динамовци не са играли финал за националната купа от 2012 година, когато отстъпиха с 0:1 на Рубин. За Спартак това ще е първи финал от 2006 година. Тогава тимът отстъпи с 0:3 на ЦСКА (Москва).

Още от Футбол свят

Виж всички