Още атлетически звезди потвърдиха участие на “Златен шпайк”

Организаторите на атлетическия турнир “Златен шпайк” в Острава обявиха още няколко звезди, които ще се включат в надпреварата на 31 май. Германецът Йоханес Фетер, световен шампион в хвърлянето на копие от Лондон 2017, както и чешкото дуо Якуб Вадлейч и Витеслав Весели, олимпийски сребърен и бронзов медалисти, ще гонят победа в сектора за хвърляне на копие.

Фетер спечели в Острава през миналата година с 94.20 метра, резултат с 44 сантиметра по-малък от рекорда на турнира, поставен от световния рекордьор Ян Железни през 1996 г.

“Наистина очаквам с нетърпение да се състезавам в Острава отново. Миналата година имах феноменално състезание тук и, разбира се, искам да го направя и тази”, сподели германецът, който е втори във вечната световна ранглиста на дисциплината с личен рекорд от 97.76 метра от 2020 г.

В тласкането на гюле при мъжете също се очертава интересно състезание. В сектора ще се появат двукратният световен шампион Джо Ковач, планетарният първенец от 2017 г. Том Уолш и рекордьорът на Чехия Томаш Станек.

В скока на дължина при мъжете голямата звезда ще бъде олимпийският шампион и световен в зала Милтядис Тентоглу, който ще участва на “Златен шпайк” за трети път в своята кариера. До момента той няма победа в Чехия.

“След страхотния сезон в зала вече очаквам с нетърпение лятото с две големи събития - Световното и Европейското. Основната ми цел е да бъда в топформа и да атакувам топпозициите. Започнах зимния си сезон в Острава и завърши добре, така че се надявам на същото и за лятото”, сподели гръцкият скачач с българския треньор Георги Помашки.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти