Класни съревнования се очертават на Диамантената лига в Рим

Интересни битки между големи шампиони ще се състоят на Диамантената лига в Рим на 9 юни. Германската звезда в скока на дължина Малайка Михамбо доминира в сектора при жените в последните няколко години. Тя спечели европейската титла на открито в Берлин през 2018 г., заслужи световното злато на открито в Доха през 2019 г. с личен рекорд от 7.30 м, а през миналата година в Токио извоюва и олимпийската титла. Михамбо спечели в Рим преди три години със 7.07 м - нейното първо преодоляване на 7-метровата граница.

Тази година Михамбо ще има сериозни съпернички. На 9 юни тя ще премери сили със световната шампионка в зала от Белград 2022 Ивана Вулета и с украинката Марина Бек-Романчук, европейска шампионка в зала.

При мъжете в Рим се очертава изключително интересна борба в мятането на диск. В сектора ще се появят тримата медалисти от Олимпийските игри през миналата година и от Световното първенство в Доха през 2019 г. Световният и олимпийски шампион Даниел Стол ще преследва първата си победа на Диамантената лига в Рим при своето четвърто участие.

Компания на шведа ще му правят неговият сънародник и олимпийски сребърен медалст Симон Петерсон, вторият от планетарния шампионат в Катар Федрик Дакрес от Ямайка, световният и олимпийски бронзов медалист Лукас Вайсхайдингер, световният шампион от 2017 г. Андриус Гудзиус и двукратният европейски шампион за младежи под 23 години Кристиан Чех.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти