Тоти обмисля да пътува за Лестър за първия мач на Рома с "лисиците"

Легендата на Рома Франческо Тоти подкрепи старши треньора на отбора Жозе Моуриньо и заяви, че може да пътува с тима за гостуването на Лестър в първия мач от полуфиналите на турнира Лига на конференциите. Двубоят е в четвъртък в Англия, а реваншът ще се играе в Рим на 5 май.

“Ходя на мачовете на Рома като фен и нищо повече. Може би дори ще пътувам за Лестър”, заяви бившият капитан на “вълците” пред италианския всекидневник Gazzetta dello Sport.

Тимът на Рома е на пето място във временното класиране в Серия “А” с 58 точки, на 8 зад четвъртия Ювентус. В последния си мач воденият от Жозе Моуриньо отбор загуби гостуването си на Интер с 1:3, като с това прекъсна серията си от 12 мача без поражение в италианския шампионат.

„Близо сме до финала в Лигата на конференциите. Да се надяваме, че можем да постигнем тази цел“, коментира Франческо Тоти, който се удиви, че качествата на Моуриньо могат да бъдат поставяни под съмнение. Тоти похвали и футболистите Лоренцо Пелегрини и Николо Дзаниоло. „Винаги съм казвал, че Пелегрини има качества за капитан. Той е добро момче и съм щастлив, че хората го разбраха. Дзаниоло също има поле за развитие, но това ще се случи постепенно“, заяви Франческо Тоти.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти