Бруно Гимараеш донесе драматична победа на Нюкасъл

Нюкасъл спечели с 2:1 домакинството си на Лестър и се отдалечи още повече от зоната на изпадащите. "Лисиците" поведоха с попадение на Адемола Лукман в 19-ата минута, но след половин час игра Бруно Гимараеш изравни. Бразилецът, който бе привлечен от Лион през зимата, реализира победния гол в 95-ата минута.

След петата си поредна домакинска победа "свраките" са на 12 точки над зоната на изпадащите и могат спокойно да доиграят сезона. Лестър пък допусна първа загуба в последните си шест мача във всички турнири и са девети в класирането.

Брендън Роджърс бе направил доста промени в състава след успеха срещу ПСВ Айндховен в Лигата на конференциите в четвъртък. Този сезон Лестър има проблеми, когато трябва да се защитава при статични положения, но откри резултата именно от такава ситуация. Айоси Перес намери Лукман и той отбеляза осмия си гол от началото на сезона. Слабото място на гостите обаче се видя 11 минути по-късно. При първия ъглов удар за Нюкасъл в мача защитата на "лисиците" не се справи и Гимараеш успя да добута топката в мражата.

Изравнителното попадение вдъхнови домакините и те имаха предимство до края на първата част. След почивката Лестър владееше топката повече, но сериозни положения пред двете врати нямаше почти до края. Бърн стреля с глава покрай вратата от отлична позиция, а влезлият като резерва Ихеаначо не се възползва от добра възможност. В добавеното време Гимараеш вдигна "Сейнт Джеймсис Парк" на крака с победен гол.

Още от Футбол свят

Виж всички