Байерн (Мюнхен) без право на грешка срещу Виляреал

Отборът на Байерн (Мюнхен) излиза срещу Виляреал днес от 22,00 часа в реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. В първия мач преди седмица испанският тим тотално надигра баварците, но спечели само с 1:0. 

Тази вечер на “Алианц Арена” домакините нямат право на грешка и ще се опитат да заличат пасива срещу Виляреал. В същото време испанците декларираха цел да постигнат втори успех над именития си съперник, който се намира в миникриза, тъй като част от звездите не демонстрират най-добрата си форма. Напрежението определено е в лагера на баварците, а евентуално отпадане срещу испанския тим ще е сериозен удар върху репутацията на шесткратния победител в Шампионската лига.

Треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман няма да разчита на Никлас Зюле, който е болен. Мястото му в центъра на отбраната ще заеме Люка Ернандес. Отляво ще действа Алфонсо Дейвис, който пропусна голяма част от сезона заради коронавирус и сърдечен проблем. Извън сметките е и нападателят Ерик Максим Чупо-Мотинг, който все още не е възстановен от контузия в коляното. Бранителят Буна Сар също е с проблеми. 

Треньорът на Виляреал Унай Емери изрази оптимизъм преди мача с Байерн. “Със сигурност ще страдаме и ще се наложи да се браним през повечето време, но се надявам да удържим. У дома те бележат много голове и са огромен фаворит. Прекрасно е, че стигнахме дотук, но искаме да продължим. Това е един от най-важните мачове в историята на Виляреал”, коментира Емери.Очакванията са Емери да заложи на същия стартов състав от първия мач. Той запази основните си играчи свежи, като нито един не започна от първата минута в съботния мач от Ла Лига срещу Атлетико Мадрид, завършил 1:1.Вероятни състави: Байерн (Мюнхен): Нойер, Павар, Юпамекано, Ернандес, Дейвис, Кимих, Горецка, Мусиала, Мюлер, Коман, Левандовски. Виляреал: Рули, Еступинян, Торес, Албиол, Фойт, Коклен, Парехо, Капу, Ло Селсо, Данжума, Морено.

Още от Футбол свят

Виж всички