Пламен Тодоров: Разочарован съм

Волейболният отбор на Ботев (Луковит) изпадна от елита при мъжете - Efbet Супер Волей, след като завърши на 15-а позиция в редовния сезон и отстъпи на съперниците си в турнира на последните четири. Играещият треньор на луковитци Пламен Тодоров говори пред BGvolleyball.com в специално интервю - какво сподели за изминалата състезателна година, прочетете в следващите редове.

- Изпратихте един не особено успешен сезон, твоята равносметка?

- Да, така е. Сезонът не беше успешен и за съжаление изпаднахме от елита. В момента все още не мога да правя равносметна, защото твърде скоро приключи сезонът, но със сигурност съм разочарован!

- На какво отдаваш противоречивото ви представяне?

- Със сигурност, причините не са една или две. Имаше съвкупност от проблеми, но най-големият според мен е това, че цяла година имахме контузии на основни състезатели. Мисля, че ни липсваше шанс.

- Промяната във формата явно не донесе желаното на всички отбори - какво би казал сега, след като сезонът приключи?

- Форматът беше нов и интересен, но със сигурност - много тежък за отборите от нашето ниво при положение, че изпадат директно цели три отбора.

- Фактът, че не играхте в собствената си зала, също оказва влияние, доколко обаче натежа?

- Това, че не играхме в собствената си зала, беше голям минус за нас. Ако мачовете се играеха в Луковит, резултатите щяха да бъдят съвсем различни. Реално, всеки мач бяхме гости...

- Има ли обаче някакъв позитив, въпреки неприятния край на състезателната година?

- Можеше да има позитив, ако подрастващите успяваха да наблюдават мачовете и успяваха да се докоснат до големите клубове. При положение. че не стана така - не мисля, че има нещо положително.

- А състезател, който да изпъква сред останалите?

- Не!

- Какво би казал на всички, които ви подкрепяха през сезона, и продължават да ви подкрепят?

- Искам да благодаря на най-запалените ни фенове за подкрепата! Надявам се скоро отново да ги накараме да да наблюдават отбора в елита.

СНИМКА: Национална волейболна лига (НВЛ), startphoto.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти