Поляк, белгиец и рускиня са най-новите шампиони в Интерактив тенис

Истински международен триумф ни донесоха трите турнира на Интерактив тенис, които завършиха през изминалата седмица.

Белгиецът Лоренц Болен стана шампион на ниво ITL 250 по време на Третия вечерен турнир, който се проведе на кортовете на „Раковски“. В драматичния финал той победи Атанас Арсов след 3:4, 4:2 и 10-6 в шампионския тайбрек. За Арсов това бе втори пореден финал, а с достигането до мача за титлата и двамата финалисти си заслужиха покачване на ITL рейтинга им с по една единица и вече ще се доказват в по-високите категории турнири.

Болен до голяма степен вече го направи, тъй като ден по-късно игра финал в ITL 500. Там той бе надигран от поляка Матеуш Ейсмонт, който бе категоричен – 4:0, 4:1. Белгиецът бе и видимо изтощен след мача с Арсов, докато Ейсмонт записа пореден успех в Интерактив тенис. След мача шампионът коментира, че кортовете на „Раковски“ са най-добрите на закрито, на които е играл.

Както винаги в последните си мачове, така и във финала полякът бе с фланелка в подкрепа на Украйна. Една от мисиите му е чрез спорта да изрази своята позиция за случващото се там.

В същото време рускинята Маша Вюнова е шампионка в първия за годината женски турнир Ladies Night. На финала тя надделя с 4:2, 4:1 над Стефка Бончева.

Родните любители в последните турнири отсрами Димитър Маринов, който е шампион в началната категория ITL 125.

От „Раковски“ любителите на тениса се пренасят към спортен комплекс „Бароко“ в Студентски град. Там през тази седмица започнаха мачовете на ниво ITL 250 от Четвъртия вечерен турнир за 2022-а. ITL 500 стартира през следващата седмица, а желаещите все още имат възможност да се запишат. Турнирът е отворен за всички желаещи независимо от рейтинга им. Бонусът за състезателите с рейтинг 10 и 9 е, че те имат гарантирани две срещи.

Надпреварата в 500 категорията носи и точки за финалния Мастърс, на който по подобие на Финалите на АТР, се класират осемте най-добри през сезона. Битката за позициите се очертава ожесточена, след като от началото на сезона има трима различни шампиони. Това е и последен турнир на закрито, след което Вечерните турнири се пренасят под открито небе.

Още от Тенис

Виж всички