Над 70 участника в треньорската конференция на "Трио консулт" в София, Юлия Берберян и Магдалена Малеева откриха форума

Над 70 треньора по тенис от клубове от цялата страна участват в Националната треньорска конференция "Как да изградим бъдещите шампиони" с акцент върху развитието на състезателите до 14-годишна възраст, която се провежда този уикенд в София. Основен лектор е световнопризнатият хърватски специалист Хървойе Змаич, а конференцията бе открита тази сутрин от легендите на българския тенис Юлия Берберян и Магдалена Малеева.

"За да се развиват тенисистите, трябва да се развиват и техните треньори. Много се радвам, че има толкова много колеги, които искат да се образоват и да научат нови неща“, каза в приветствието си Юлия Берберян, майка и треньорка на големите български тенисистки Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, достигнали до топ 6 в световната ранглиста за жени. 

Магдалена Малеева подчерта голямото значение на треньорското обучение и поздрави за инициативата организаторите Манук Хиндлиян, Пресиян Коев и Николай Пръвчев от проекта "Трио консулт".

Конференцията се провежда днес и утре на кортовете на ТК "Про Спорт" в София. Основна насока е тактическото и техническото развитие на състезателите до 14 години. Отделните презентации, включително с демонстрации на корта, акцентират върху периодизацията и планирането в тази възраст, стандартите за игра и тактическите прийоми на успешните състезатели, методи за развитие на тактическите умения, движението в корта, наблюдение и оценка на тенис техниката, характеристика на форхенда в тази възраст и т.н.

Водещият лектор Хървойе Змаич от Хърватия е международен консултант за развитието на треньори и състезатели. В продължение на 15 години отговаряше за Програмата за развитие на ITF/Тенис Европа и подпомагаше националните федерации в развитието на тениса с фокус върху разработването на програми за обучение на перспективни състезатели и треньори.

Още от Тенис

Виж всички