Ще издържи ли теста "Селта" синът на Анчелоти?

Синът на Карло Анчелоти - Давиде, ще има възможността за първи път да води Реал Мадрид в официален мач, пише Marca. Анчелоти-младши ще дебютира начело на "лос бланкос" в събота вечерта, когато лидерът в Ла Лига гостува на Селта на "Балаидос" във Виго в мач от 30-ия кръг на испанското първенство. Както е известно, опитният италиански специалист Карло Анчелоти даде позитивен тест за COVID-19 и няма да може да води тима утре. Карло Анчелоти ще определи стартовата единадесеторка на Реал Мадрид срещу Селта, но решенията по време на мача ще бъдат вземани от Давиде и треньорския щаб.

Интересно за отбелязване е, че Давиде Анчелоти вече е замествал баща си като старши треньор в официална среща. Това се случва през сезон 2019/20, когато Карло Анчелоти е наставник на Наполи. Под ръководството на Давиде "партенопеите" печелят с 2:1 срещу Рома.

Анчелоти няма да води Реал през уикенда, завръщането му на "Стамфорд Бридж" под въпрос

От Marca посочват още, че Давиде Анчелоти владее четири езика и често е най-гласовит на тренировките на "лос меренгес", докато баща му гледа острани.

Давиде Анчелоти има диплома по спротни науки, а треньорската си кариера започва като помощник на баща си в Пари Сен Жермен през 2012 година. После Анчелоти-младши следва баща си в Реал Мадрид, Байерн (Мюнхен) Наполи и Евертън, като влиянието му постепенно нараства. Давиде вече притежава и лиценз "А" на УЕФА.

Още от Футбол свят

Виж всички