Тийм и Вавринка остават позитивно настроени, въпреки ранното си отпадане в Марбея

Бившите шампиони от турнирите от Големия шлем в тениса Доминик Тийм от Австрия и Стан Вавринка от Швейцария бяха категорични, че ще се концентрират върху позитивните неща от участието си на турнира по тенис от сериите „Чалънджър“ в Марбея, Испания. Двамата отпаднаха още в първия кръг, отстъпвайки в два сета пред съперниците си.

Тийм, който спечели Откритото първенство на САЩ през 2020 година и трикратният първенец в Големия шлем Вавринка се завърнаха на корта след дълго отсъствие поради контузии.

След поражението си от 228-ия в ранглистата аржентинец Педро Качин, австриецът заяви, че денят е бил изпълнен с големи емоции и смесени чувства.

„Може да си представите колко щастлив бях отново да изляза на тенис корта и да правя това, което обичам най-много“, коментира Доминик Тийм в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

„След всички месеци и проблеми, които имах в последните месеци, най-после мога да играя отново и да почувствам адреналина от състезанието. Отново се почувствах като тенисист“, добави 28-годишният Тийм.

Стан Вавринка, който навърши 37 години в понеделник, получи травма на крака в началото на 2021 година и претърпя операция. Той загуби от шведа Елиас Имер, но каза, че се е чувствал добре.

Вавринка загуби първия си мач от над година

„Мисля, че физически съм добре. Като цяло нагласата ми е позитивна“, заяви Вавривка след двубоя.

„Бях много щастлив, че отново участвам в турнир и мога да изпитам емоциите и стреса от даден мач. Тренирам сериозно и ще продължа, за да вляза в по-добра форма в следващите седмици. Въобще не се тревожа“, добави Стан Вавринка.

Още от Тенис

Виж всички