Извънредно! Пещера (Галата) прекратява участие в Северозападната Трета лига

Пещера (Галата) спира участието си в първенството на Северозападната Трета лига. Това е решението от срещата на ръководството на клуба, която се проведе тази вечер. Причината за този краен ход е липсата на финансови средства, съобщи пред Sportal.bg старши треньорът Ивайло Петков. Така планираният за утре мач с втория тим на Ботев (Враца) няма да се състои. Съперникът е уведомен. От клуба са информирали за решението си и Зоналния съвет на БФС – Велико Търново. 

Президентът на Пещера (Галата): Възможно е да не продължим участието си в първенството

Случилото се тази вечер беше загатнато като възможен изход още в средата на януари тази година. Тогава играещият президент на клуба Младен Сергеев Младенов предупреди, че е много вероятно отборът да не продължи участие в шампионата. Впоследствие лично Младенов успокои, че нужните пари са осигурени. 

Младен Сергеев: Пещера (Галата) е финансово подсигурен до края на първенството

Към момента отборът от с. Галата е на десето място в класирането. Това е единственият тим, чиито футболисти играеха за честта на селото си, без да получават финансови възнаграждения. 

Извънредно! Левски (Лом) прекратява участие във Втора лига, ще прави академия за деца

Пещера (Галата) е вторият футболен клуб от Северозападна България, който преустановява участие в първенство. Преди десет дни Левски (Лом) напусна Втора лига.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти