Ракетната атака няма да повлияе на Гран При на Саудитска Арабия

Ракетната атака срещу рафинерия на Aramco, разположена близо до летището в Джеда и пистата, където се провежда Гран При на Саудитска Арабия, няма да се отрази на състезателния уикенд. Това обяви главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

Броени минути преди началото на първата свободна тренировка днес в рафинерията избухна огромен пожар, причинен от ракетен удар. Причината за пожара още не е потвърдена официално, но говорител на движението Хути обяви, че организацията поема отговорността на нападението.

Доменикали се срещна с шефовете на отборите и пилотите, за да ги информира за ситуацията в Джеда, като това стана точно преди началото на втората свободна тренировка, което наложи тя да започне с 15-минутно закъснение.

На тази среща Доменикали е информирал шефовете на тимовете и пилотите, че уикендът за Гран При на Саудитска Арабия ще се проведе по план, като осигуряването на безопасността на всички участници в състезанието е приоритет номер 1 на местните власти.

Удариха с ракети рафинерия до пистата в Джеда

По-късно днес ще има втора среща по темата, на която представителите на Формула 1 трябва да получат допълнителна информация за случващото се в Джеда.

Шарл Леклер над всички и във втората тренировка в Джеда, преди да се удари в стената

Моторспорт компанията на Саудитска Арабия, която отговаря за провеждането на състезанието обяви, че провеждането на уикенда не е застрашено и покани феновете да гледат надпреварата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти