Кореец превзе световния връх в скока на височина

Кореецът Уу Сан-гйок спечели световната титла в скока на височина при мъжете на планетарния шампионат по лека атлетика в зала в Белград. Водачът в планетарната ранглиста за годината с 2.36 м се пребори за златния медал в сръбската столица с 2.34 метра. Той преодоля височината от първи опит, а след това направи два фала на 2.37 м и се отказа от последния си опит на тази височина.

Четирима преодоляха 2.31 метра, но един от тях остана без медал. Швейцарецът Лойх Гаш грабна сребърния медал, след като скочи тази височина от втори опит, но преди това нямаше нито една грешка.

Олимпийският шампион от Токио 2020 и световен в зала от Портланд 2016 Джанмарко Тамбери отново подели медал. Този път обаче това беше бронз. Ексцентричният италианец, който се появи на представянето във финала с маска на Украйна и беше сложил лепенка с цветовете на Украйна (плюс имената на своите украински съпреници в сектора Богдан Бондаренко и Андрий Проценко) и на Италия на двете си рамена, също преодоля 2.31 м от втори опит, но преди това имаше една грешка на 2.24 м и така раздели третото място с новозеландеца Хамиш Кер, който пък беше направил една грешка на 2.15 м. Кер обаче постави нов национален рекорд на Нова Зеландия в зала.

Големият губещ с преодоляни 2.31 м се оказа бразилецът Тиаго Моура. Той също скочи 2.31 м от втори опит и постави нов континентален рекорд в зала, но преди това беше допуснал по един фал на всички височини от 2.20 м до 2.28 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти