ПСЖ се провали гръмко в гостуването на Монако

Монако изигра един от най-силните си мачове от началото на кампанията и победи с клсическото 3:0 гостуващия Пари Сен Жермен в мач от 29-ия кръг на Лига 1. Това бе четвърта загуба в последните шест мача, както и четвърта поредна като гост за парижани, които продължават да се представят изключително колебливо в последните седмици, а критиките към ръководството стават все по-сериозни. За тях днес не бяха на разположение някои от звездите на тима в лицето на Лионел Меси, Анхел Ди Мария и Серхио Рамос. Головете за играчите на Филип Клеман бяха дело на Висам Бен Йедер (25’, 84’) и резервата Кевин Фоланд (68’).

“Монегаските” започнаха много активно срещата и пресираха високо своя противни. Те достигнаха до първото добро положение в мача в 5-ата минута, когато първо Фофана центрира успоредно на голлинията, а топката бе изчистена в последния момент пред крака на Желсон Фенандеш, а след това Йедер стреля извън наказателното поле, но Донарума спаси.

Футболистите направиха огромен пропуск в 10-ата минута, когато Маркиньо се засуети пред наказателното поле, топката му бе отнета от Жеан Лукас, който преодоля и Кимпембе, но в крайна сметка не успя да уцели вратата. Донарума трябваше да се намесва и в 21-ата минута при добър удар отново на Лукас.

Попадението за играчите на Филип Клеман все пак дойде заслужено в 25-ата минута, когато Юсус Фофана центрира отдясно и Бен Йедер с едно докосване прати топката в мрежата. Гостите отговориха с добър удар на Неймар от фал, но Александър Нюбел спаси. Малко след това германският врата сбърка при едно връщане към него и бе поставен под напрежение, но извади късмет и топката излезе в корнер. Цялостно след попадението на домакините до края на първата част играта се водеше от гостите, които видимо вдигнаха оборотите.

В 47-ата минута Килиан Мбапе влезе опасно в пеналта и опита да върне към свой съотборник, но Рубен Агилар изчисти. Именно голямата звезда на парижани направи страхотен пропуск в 51-ата минута, когато след подаване на Диаси и подаване на Неймар, той в отлична позиция, но загуби Нюбел бързо скаси разстоянието и спаси.

В 68-ата минута Фофана пое една топка в центъра на терена, изведе много добре Бен Йедер отдясно, той комбинира с Агиляр, а десният бек с едно докосване пусна към появилия се като резерва Кевин Фоланд, който падайки успя да преодолее Джанлуиджи Донарума за 2:0.

В 73-ата минута Мбапе даде успореден пас, който достигна до напълно забравения Хакими, но той стреля в тялото на вратаря. Малко след това бе заменен и Неймар, тъй като бразилецът показваше нервност, а и вече си беше изкарал един жълт картон. Голмайсторът на второто попадение Фоланд бе изведен между двамата централни бранители в наказателното поле, а там Кимпембе го фаулира и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Бен Йедер, а изпълнението му бе на косъм от това да бъде спасено от Донарума, който достигна до топката, но все пак благодарение на късмета се озова в мрежата за 3:0.

Въпреки сериозната загуба Пари Сен Жермен продължава да води убедително в калсирането и има 65 точки от 29 мача, което е с 15 точки преди Марсилия и Ница да изиграят своите мачове от този кръг. Монако от своя страна се изкачи до седмото място с 44 точки и все още мечтае за класиране в евротурнирите през следващата година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти