Новите звезди на ЦСКА (М) вкараха шест на Рубин

ЦСКА (Москва) продължава със силната си серия след подновяването на сезона. Отборът на Алексей Березуцкий разгроми с 6:1 Рубин, воден от бившия наставник на "армейците" Леонид Слуцкий, и се утвърди на третото място в РПЛ. Всички попадения в мача вкараха футболисти, привлечени от московчани през зимната пауза. Хеттрик заби Юсуф Язъджъ, а другите голове бяха дело на Жан-Филип Гбамен, Хесус Медина и Хорхе Караскал. За Рубин се разписа Константин Кучаев, който е юноша на ЦСКА.

Язъджъ откри резултата в 5-ата минута, а в 11-ата Гбамен покачи на 2:0. До средата на полувремето парагваецът Медина и колумбиецът Караскал решиха всичко в полза на домакините. Кучаев върна един гол в 38-ата минута, но точно преди почивката Александър Ломовицкий получи червен картон и Рубин трябваше да се опита да минимизира щетите. В 67-ата минута Язъджъ реализира пети гол за ЦСКА, а в 86-ата оформи хеттрика си от дузпа. За нарушението в наказателното поле Силвие Бегич беше изгонен и Рубин завърши с 9 човека.

Краснодар изостана на 6 точки от ЦСКА (Москва), след като стигна само до 1:1 при визитата си на Уфа. Алексей Ионов даде преднина на "биковете" в 45-ата минута, но в 84-ата Хамид Агаларов се разписа от дузпа с 14-ия си гол през сезона и е начело в листата на стрелците. Титуляр за Уфа беше бившият халф на ЦСКА - София Тиаго Родригес.

В късния неделен мач Динамо (Москва) се спаси от домакинска загуба от Ростов с късен гол от дузпа на Фьодор Смолов - 1:1. Гостите поведоха с попадение на Дмитрий Полоз в 59-ата минута след подаване на Александър Силянов. В самия край на редовното време резервата Александър Селява извърши нарушение в наказателното поле и Смолов се разписа от бялата точка. 

След това равенство Динамо изостава на 5 точки от шампиона Зенит и води само с една пред третия ЦСКА (Москва). Ростов, за който от пейката влезе бившата звезда на ЦСКА - София Али Соу, е на 12-а позиция с актив от 22 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички