Щутгарт постигна труден обрат в мач с пет гола и се измъкна от зоната на изпадащите

Щугарт постигна драматична, но важна победа с 3:2 над Аугсбург в продължаващата си борба за спасение в 27-ия кръг на Бундеслигата. Домакините постигнаха пълен обрат и грабнаха трите точки, след като на два пъти изоставаха в резултата, а точни бяха Валдемар Антон (44’), Омар Мармуш (79’) и Тиаго Томаш (85’). За гостите головете паднаха в началото и края на първото полувреме и бяха дело на Андре Хаан (6’) и Михаел Грегорич (44’).

Гостите от Аугсбург поведоха още в 6-ата минута на двубоя, когато центриране отляво на Даниел Калиджури попадна на волето на Андре Хаан и той откри резултата за 1:0. Минута по-късно Омар Мармуш от домакините бе изведен в наказателното поле и падна при съприкосновение с вратаря Рафал Гикиевич, но претенциите за дузпа от страна на щаба на Пелегрино Матарацо не бяха уважени.

В следващите минути Щутгарт постепенно наложи натиск и на няколко пъти бе близо до попадението. В 23-ата минута Томас Тиаго стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката премина покрай дясната греда. С Най-сериозният натиск се отличи Саша Калайджич в 29-ата минута, когато дори вратарят на гостите бе преодолян, но бранител изчисти топката.

Домакините все пак стигнаха до изравняване минута преди края на първото полувреме, когато Борна Соса центрира от фал, а Валдемар Антон прати топката в глава в мрежата на Гикиевич за 1:1. Радостта на домакините обаче трая само около минута, след което играчите на Маркус Вайнцийл отново излязоха напред. Те се възползваха от липса на концентрация в играчите на домакините, Даниел Калиджури успя да преодолее над 30 метра, бе спрян малко пред наказателното поле, но топката попадна в Арне Майер, който пък подаде отлично към Михаел Грегорич и той с премерен удар направи 2:1 в полза на Аугсбург.

“Швабите” възстановиха отново равенството малко повече от десет минути преди края на редовното време, когато Омар Мармуш изпълни по перфектен начин пряк свободен удар за 2:2. Само минута след това те имаха отлична възможност да излязат напред в резултата, но героичните изяви на Гикиевич не позволиха това да се случи. Това се случи в 85-ата минута - центриране почти от центъра бе боксирано от стража на гостите, но само за да бъде върната топката в наказателното поле в краката на Томас Тиаго, а той я прати в мрежата със силен и точен удар за пълния обрат - 3:2. Те направиха невероятен пропуск в добавеното време, когато двама техни играчи останаха срещу Гикиевич и един бранител, разиграха отлично, но в. Крайна сметка удара на Крис Фюрих бе изчистен.

С тези три точки Щутгарт излезе от зоната на изпадащите и заема 14-ото място в класирането с 26 точки, колкото има и днешния противник Аугсбург, който обаче е 15-и заради по-лошата си голова разлика.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти