Дженоа спря Аталанта и продължи серията от равенства

Дженоа записа седмо поредно равенство, след като завърши 0:0 при гостуването си на Аталанта. След третото поредно нулево реми тимът от Генуа е на седем точки от първия отбор над зоната на изпадащите, който е Каляри. Тимът на Джан Пиеро Гасперини удари греда чрез Луис Муриел, но записа пореден разочароващ резултат. Аталанта има една победа в последните си четири мача в Серия А и започва да изостава все повече от Ювентус в битката за топ 4.

Аталанта търсеше гола, но той така и не дойде. Муриел стреля неточно при първите две възможности. Гостите също имаха шансове. Амири стреля над вратата от фал, а Йебоа бе близо да накаже Спортиело, който бе затруднен от пас назад към него.

Домакините пропуснаха великолепна възможност в 63-ата минута, когато Копмейнерс проби и намери Пашалич, но той прати топката над вратата от прекрасна ситуация. Матео Песина удари греда с удар отблизо, но пропускът му бе спестен, тъй като бе отсъдена засада. Дженоа се справи с натиска и стигна до нови положения, като Дестро и Френдруп имаха шансове за гол.

Още от Футбол свят

Виж всички