Мирела Демирева преди Световното в Белград

Мирела Демирева ще бъде единствената българска участничка на Световното първенство по лека атлетика в зала в Белград от 18 до 20 март. Тя ще скача директно на финал, като началото на скока на височина при жените е в събота (19 март) в 11:00 часа сръбско време (12:00 българско). Къде обаче се намира 32-годишната българка в световната ранглиста за сезона преди този шампионат. Демирева дели 11-то място в планетарната ранглиста за годината с 1.93 метра. Тя постигна този резултат в Банска Бистрица в средата на февруари.

Водачка в световната ранглиста за сезона е австралийката Елинор Патерсън с 1.99 метра. Тя е и една от основните претендентки за златото в Белград. Втора е американката Вашти Кънингам с 1.98 м.

Медалист от Токио и водачката в световната ранглиста за сезона в скока на височина повеждат Австралия към СП

Бронзовата олимпийска медалистка и европейска шампионка в зала от миналата година Ярослава Магучих (Украйна) дели третото място с 1.96 м с още две състезателки - Мария Вукович (Черна гора) и Надежда Дубитская (Казахстан).

Кои са най-големите успехи в кариерата на Мирела Демирева преди този шампионат? Безспорно най-успешна за нея остава 2016 г., когато спечели сребърни медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и на Европейското първенство в Амстердам. Две години по-късно в Берлин българката отново спечели сребро на континенталния форум на открито в Берлин.

На предишното Световно първенство в зала в Бирмингам през 2018 г. Демирева завърши шеста с 1.89 м.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти