Бразилци с интерес към халф на Лудогорец

Бразилският Интернасионал иска да привлече офанзивния халф на Лудогорец Вандерсон, пишат местните медии. Клубът от Порто Алегре ще пробва да вземе играча под наем.

След края на сезона Вандерсон става свободен агент. Тогава сам ще може да прецени къде да продължи кариерата си. Пазарът в Бразилия е отворен до 12 април, а шампионатът все още не е стартирал. Така че има време такава сделка да бъде осъществена. 

През този сезон Вандерсон има едва 4 мача в efbet Лига, като в тях отбеляза един гол. Причината е, че бразилецът дълго се възстановяваше от контузия, която наложи да бъде опериран. 34-годишният футболист взе участие и в един двубой за Купата на България, както и за Суперкупата срещу ЦСКА - София. Преди да получи травма, бе на терена и в 7 срещи на тима в квалификациите за групите на ШЛ. 

Вандерсон е в Лудогорец от сезон 2014/2015, като придоби и български паспорт. Той дори изигра 6 мача за националния ни отбор. През зимата "орлите" привлякоха двама играчи от бразилския пазар - Рик Джонатан и Тиаго. Клубът обаче прави всичко възможно да се раздели с техния сънародник Жуниор Брандао. Той се завърна в отбора след наем, но не е картотекиран в БФС за пролетния полусезон.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти