Носителят на Купата на Русия сдаде трофея след позорна загуба

Актуалният носител на Купата на Русия Локомотив (Москва) отпадна на осминафиналите на турнира след шокираща домакинска загуба с 0:4 от втородивизионния Енисей. "Железничарите" излязоха с няколко младоци в стартовия състав, а след напускането на Маркус Гисдол тимът беше воден от неговия досегашен помощник Марвин Компер

Ключовият момент в двубоя беше изгонването на Наяир Тикнизян с директен червен картон в 36-ата минута. Десетина минути по-рано гостите от Красноярск бяха повели с гол на Валерий Кичин. В края на полувремето Енисей получи дузпа, реализирана от Александър Ломакин. През втората част Рифат Жемалетдинов пропусна дузпа за Локомотив, а Енисей вкара още два гола, дело на Андрей Окладинков, и 37-годишния Михаил Комков. Ветеранът също пропусна от бялата точка, но не и при добавката.

След мача легендата на Локомотив Юрий Сьомин беше попитан готов ли е да се завърне начело на отбора. "Не всичко зависи от мен. Винаги съм се връщал в трудни периоди за родния си клуб", отвърна опитният специалист.

Зенит не се затрудни с КАМАЗ. Макар и без повечето си звезди, питерци с лекота спечелиха с 6:0, а два от головете бяха дело на новия бразилски нападател Юри Алберто. Привлеченият от Интернасионал нападател се разписа в 26-ата и 45-ата минута. Другите попадения за гранда от Санкт Петербург вкараха Андрей Мостовой (17', 48'), Александър Ерохин (37') и Артьом Дзюба (85').

За четвъртфиналите се класира и Рубин. Тимът на Курбан Бердиев надви с 2:1 Ротор. Гостите поведоха с попадение на Роман Минаев в 12-ата минута, но казанци направиха обрат благодарение на Виталий Лисакович, който реализира две дузпи в 27-ата и 73-ата минута. 

Балтика също е в следващия кръг. Отборът от Калининград разгроми с 3:0 Чайка (Песчанокопское). Попаденията реализираха Артьом Попов (д.), Иван Остоич и Артьом Максименко.

Снимка 1: Чемпионат

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти