Благотворителната фондация на Челси ще трябва да даде допълнителни подробности за плана на Абрамович

Решението на Роман Абрамович да прехвърли „управлението и грижите“ за Челси към фондацията на футболния клуб от Висшата лига накара попечителите да докладват за рокадата на местните ръководни органи, които регулират дейността на благотворителните организации в страната.

Ходът на Абрамович си има противници сред тръста на Челси

Комисията е получила „доклад за сериозен случай“ заради притесненията как планът на Абрамович ще бъде задействан и е изискала повече информация от членовете на ръководството на благотворителната фондация на Челси за управлението на отбора. Председател на фондацията е Брук Бък, който оглавява организацията през повечето от 19-те години, в които руският олигарх притежава лондонския клуб. „Влязохме в контакт с фондацията, за да получим повече информация. Вече получихме доклад, но за момента не можем да коментираме повече“, заявиха от комисията.

Засега Роман Абрамович не е дал индикации, че има намерение да продаде Челси, нито е коментирал в детайли как точно ще бъде управляван клуба в бъдеще. Попечителите от фондацията също не са коментирали публично плана на Абрамович, а мениджърът на отбора Томас Тухел заяви, че очаква малко неща да се променят в ежедневната работа в клуба, който се ръководи от генералния директор Марина Грановская, дългогодишен близък сътрудник на Абрамович, и техническия директор Петър Чех.

Още от Футбол свят

Виж всички