Гъруин Прайс победи Питър Райт на финала на Интернешънъл дартс оупън

Гъруин Прайс спечели тазгодишното издание на турнира Интернешънъл дартс оупън на PDC. Надпреварата, която се проведе в "Захсен Арена" в Риза, Германия е първият от 13-те турнира от Европейския тур. Прайс надви на финала Питър Райт с 8:4 лега. По този начин той попречи на шотландеца да стане №1 в световната ранглиста за пръв път в професионалната си кариера.

Прайс изигра доста силен турнир. Той отстрани по пътя си Ричи Едхаус с 6:3, Деймън Хета с 6:2, Дани Нопърт 6:4 и Нейтън Аспинал със 7:3.

Така се оформи доста любопитен финал между настоящия световен шампион Питър Райт и бившия такъв Гъруин Прайс. И двамата показаха най-доброто, на което са способни този сблъсък, но "Ледения" надделя заради почти перфектната си стрелба по двойните сектори. И двамата бяха със сходни средни стойности от по 106 точки. Райт дори направи повече максимуми - 5 срещу 3. Прайс обаче бе безпощаден на чекаут с удивителните 88,89% точни изстрели срещу едва 25% на "Снейкбайт".

Иначе мачът бе доста интригуващ и вървеше на практика лег за лег до 5:4 в полза на Прайс. В края "Ледения" обаче избухна и взе три поредни лега, за да затвори срещата в своя полза.

Така Прайс спечели за трети път в кариерата си този турнир, докато Райт остава с един успех. Уелсецът си спечели и чек от 25 хил. евро от наградния фонд.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти