Фенът на Лестър, който нападна играчи на Нотингам в мача за Купата, е осъден на затвор

Привърженикът на футболния отбор на Лестър, който атакува трима играчи на Нотингам Форест по време на мача за Купата на Англия, е осъден на четири месеца затвор и му е наложена забрана да посещава футболни мачове в продължение на 10 години, обявиха от прокуратурата днес. Инцидентът се случи по време на срещата от четвъртия кръг на турнира на 6-и февруари, а Нотингам сензационно спечели срещата с 4:1. 

19-годишният Камерън Тонър нахлу на терена и атакува с юмруци футболистите на Форест, които празнуваха на тъчлинията третото попадение по време на шокиращата победа над носителя на трофея. Срещу Тонър бяха повдигнати три обвинения за обикновено хулиганско нападение, както и за нахлуване на терена по време на футболен мач, се призна за виновен пред магистратите от Нотингамския съд днес. 

"Камерън Тонър извърши акт на непровокирано насилие пред хиляди хора и по този начин не остави друга възможност на правораздавателната система друга възможност, освен да му забрани да посещава мачове в бъдеще", каза Мериан Конъли от Кралската прокуратура. 

Съдът призна и алкохолното състояние на Тонър, като е признато, че той е употребил алкохол преди да влезе на стадиона. Нападението му е наречено "агресивна и крайно мотивирана атака“ срещу играчите на Форест. Неговият любим отбор Лестър вече му наложи забрана за цял живот да стъпва на стадиона.

Още от Футбол свят

Виж всички