Алманахът "Тенис през три века" беше представен официално

Алманахът "Тенис през три века" беше представен официално днес в София. Книгата с автори Борислав Костурков, Николай Миразчийски и Ани Дончева проследява на 464 страници 125-годишната история на тениса в България в 13 отделни глави с над 650 снимки. Редактор на творбата е Николай Драгиев, а отговорен редактор е Николай Кръстев.

В обемния труд са представени над 40 национални клуба, специално внимание е обърнато на най-добрите български играчи, на най-ярките личности и треньори, помогнали за развитието на тениса в страната, на ръководителите на Българската федерация по тенис.  Отбелязани са участията на националните отбори в големите турнири за всички възрасти, както и най-значимите състезания, провеждани в България през годините. Обърнато е внимание на тениса за спортисти с увреждания, на плажния и дори на аматьорския тенис.

"Горда съм че представям този алманах. За първи път Българската федерация по тенис продуцент на такъв тип творба. Финансирането е изцяло от спонсори. Когато през 2015 или 2016 година видях първите глави си казах, че не е възможно в една книга да се обхване цялата 125-годишна история на тениса в България. За щастие този алманах опроверга моите съмнения", коментира вицепрезидентът на БФТ Екатерина Генова.

Книгата, която е с единична цена от 30 лева, ще се разпространява от Българската федерация по тенис.

Още от Тенис

Виж всички