Лъчезар Вълчев с победи в Цариброд

Традиционният турнир по скокове в зала “Лъвски скок се проведе в Цариброд, Сърбия на 23 февруари. Трима атлети от СКЛА „Лудогорец“ Разград участваха в състезанието и спечелиха 5 медала.

Балканският шампион за юноши под 18 години на троен скок Лъчезар Вълчев спечели златния медал в тази дисцилина при юношите с резултат 14.57. Вълчев, който е шампион на многобой, се пробва и в скока на височина, където спечели сребърен медал с 1.80.

Съотборникът му Николай Тодоров спечели бронзовите медали в скока на височина с 1.55 и в тройния скок с 13.77. Димана Йорданова завоюва сребърен медал в тройния скок с 12.36.

Най-силният резултат на турнира постигна балканската шампионка на скок височина в зала за девойки под 20 години – Ангелина Топич.

Дъщерята на легендарният атлет Драгутин Топич, който е нейн треньор, постигна 1.80 в скок на височина и пробва неуспешно 1.90. Само преди дни тя покори 1.89.

Димана Йорданова и Лъчезар Вълчев получиха парични премии за постигнати съответно трети и четвърти най-силен резултат на турнира, а Лъчезар и купа за най-техничен състезател на турнира!

Снимка и текст: atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти