Ето кога за последно водещите отбори в Серия “А” се затрудниха толкова много в един и същ кръг

Изминалият 26-и кръг в Серия "А" определено изненада повечето фенове с неочакваните си резултати. Нито един от отборите, които започнаха кръга в топ 7 на класирането, не спечели своя мач.

Лидерът Милан се провали при визитата си на последния Салернитана, завършвайки при равенство 2:2. Вторият Интер не се възползва от възможността да превземе върха, след като загуби домакинството си на Сасуоло с 0:2. Третият Наполи стигна само до реми 1:1 като гост на борещия се да не изпадне Каляри, и то с късен изравнителен гол. Четвъртият Ювентус също завърши 1:1 на своя стадион в градското дерби с Торино. Петият Аталанта продължи слабата си форма и загуби визитата си на Фиорентина с 0:1. Шестият Лацио завърши наравно 1:1 като гост на Удинезе при отсъствието на голмайстора си Чиро Имобиле. Рома стигна само до равенство 2:2 на “Олимипко” срещу Верона и така отстъпи седмото си място на Фиорентина.

Предишният случай, в който първите седем отбора в подреждането на Серия "А" не победиха в своите двубои в рамките на един и същ кръг, беше през декември 2017-а. В 16-ия кръг на сезон 2017/18 водачът в класирането Интер завърши 0:0 с третия Ювентус, а вторият Наполи също направи нулево реми, но срещу седмия Фиорентина. Четвъртият Лацио загуби с 1:3 от Торино, петият Рома стигна само до 0:0 срещу Киево, а шестият Сампдория постигна равенство 2:2 с Каляри.

Предишният случай, в който конкретно Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Аталанта, Лацио и Рома не бяха побеждавали в един и същи кръг, е от 35-ия на сезон 2008/09.

Още от Футбол свят

Виж всички