Алегри: Шансовете ни срещу Виляреал са 50 на 50

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри няма по никакъв начин да подценява мача с Виляреал в Шампионската лига във вторник, защото според него испанският отбор е експерт в това да изкарва добри резултати срещу големите отбори. Алегри е класирал напред Ювентус в 4 от 5-те му директни елиминации в Шампионската лига, като единственият случай, в който е бил отстранен, бе срещу Байерн (Мюнхен) на Пеп Гуардиола през сезон 2015/16. Въпреки това "бианконерите" отпаднаха още в осминафиналите на турнира в последните две години под ръководството на Маурицио Сари и Андреа Пирло.

"Никак не е лесен пътят към четвъртфиналите, имаме 50 процента шанс да продължим напред", каза Алегри на пресконференция в понеделник. "Те излязоха от много добра група, точно като нас. Те са експерти срещу много добри отбори и имат няколко страхотни резултати. Имат много добър треньор. Всеки позитивен резултат е добър, след като правилото за гол на чужд терен отпадна. Преди можеше да загубиш един и да спечелиш един мач, като продължиш напред, сега е различно. Равенство в Испания би било страхотен резултат", смята италианецът.

Юноша на Ювентус контузи Рабио на тренировката днес

Алегри каза, че януарското попълнение Душан Влахович ще започне в атака от първата минута срещу Виляреал, редом до Алваро Мората. Мората отговори на публикациите в медиите, че е бил близо до трансфер в Барселона през януари, особено след покупката на Влахович за 70+10 милиона евро.

"Не е важно колко близо е бил трансферът. Говорих с треньора още по време на трансферния прозорец за идеите, които има. Той ми обясни колко важно е идването на Душан за мен. Ако зависи от мен, винаги ще остана в Ювентус", каза испанският нападател.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти