Двукратният олимпийски шампион по сноуборд Вик Уайлд може да стане треньор на националния отбор на Русия

Двукратният олимпийски шампион по сноуборд и бронзов медалист от Игрите в Пекин Вик Уайлд може да стане треньор на националния отбор в направление сноубордкрос. Това заяви за ТАСС президентът на руската федерация Денис Тихомиров.

След участието на олимпиадата в Пекин 35-годишният Уайлд заяви, че все още не е взел решение дали  да продължи кариерата си.

"Ще говорим с него. Ще ни бъде интересно дали Виктор ще стане треньор. Но тук не говорим за паралелни дисциплини, защото има млад отбор, там треньорският щаб е много силен и на мястото си. Но по отношение на крос - да", каза Тихомиров.

"Това са общи дисциплини, смисълът е подобен и много от тях започват с паралелни дисциплини, след което преминават към кроса. В сноубордкроса на първо място вече са силовите и скоростно-силовите тренировки, координацията, въпреки че всички писти вече са еднотипни", добави той.

Тихомиров отбеляза също, че Уайлд възнамерява да продължи спортните си изяви.

"Той не прекратява спортната си кариера, а продължава. Може да изгради определена програма и да продължи изявите си. Опитните спортисти участват в национални стартове и техният статут трябва да се запази. Той обича да тренира, да се състезава", каза шефът на Руската федерация по сноуборд.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти