Неймар за сблъсъка с Реал Мадрид, разочарованието в Бразилия и бъдещето си като футболист

Капитанът на националния тим на Бразилия Неймар заяви, че е тъжно, защото “селесао” се е дистанцирал от феновете си и мачовете на тима вече не са такова събитие, каквото са били в миналото.

“Бразилският национален отбор се дистанцира много от феновете си. Не знам причината, кога започна тази тенденция и защо се получи, но се вижда, че мачовете на отбора вече не са такова събитие. Тъжно е, че мачовете вече не са нещо важно. Когато бях дете, мачът на националния тим бе събития. Подготвяхме се, обличахме екипи, слагаха се знамена на прозорците, имаше барбекюта. Днес вече мачовете нямат такова значение, не знам защо се стигна до тук”, коментира темата около националния тим нападателя.

След това Неймар коментира, че в Пари Сен Жермен се надяват да напишат история и да отстранят Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионската лига. Парижани постигнаха минимална победа над “лос бланкос” с 1:0 като домакин, а реваншът между двата тима трябва да е на 9-и март.

“Надяваме се да напишем история в ПСЖ. Ще видим какво ще донесе бъдещето, работим много. Имаме още какво да подобрим, но се надяваме да постигнем победа за историята срещу Реал Мадрид”, заяви бившият нападател на Барселона.

След това той коментира своето бъдеще, до кога смята да играе и къде би искал да завърши кариерата си.

“Шегувам се с приятелите си, че ще се пенсионирам на 32 години, но това е просто шега. Честно казано ще играя докато се уморя психически, а и тялото ми го позволява. Мисля, че ще издържа още няколко години. Имам договор до 34 години, така че ще играя поне до тогава. Имам съмнения дали ще играя отново в Бразилия. Всъщност бих искал да отида в МЛС и да изиграя един сезон. Там кампанията е по-кратка и след това разполагаш с три месеца ваканция, а така бих бих могъл да изкарам още много години”, обясни Неймар.

Още от Футбол свят

Виж всички