Валери Божинов: 6 месеца не бях ходил на "Герена", вчера гледах нещо уникално

Валери Божинов се завърна в игра с екипа на Септември (София) след 6-месечно отсъствие от терените. 36-годишният нападател се появи от резервната скамейка срещу втория отбор на ЦСКА 1948 и допринесе за обрата на неговия тим над "червените" с 3:2. Ето какво заяви той след мача:

Валери Божинов влезе и Септември обърна ЦСКА 1948 II

"
Благодаря на г-н Чандъров и на г-н Матич. След 6 месеца пауза отново се почувствах щастлив. Около мен само млади момчета, които се борят и играят футбол. Трябва търпение към треньора и младите играчи, нещата ще се получат. Важно е отборът да се изгради. 
Винаги гоним някакви цели. Цял живот си поставям цели пред себе си. Искаме всеки мач да надграждаме", започна Божинов.

Той коментира вчерашния шампионатен мач между Левски и Локомотив (Пловдив), както и представянето на "сините" привърженици по трибуните и разкри, че е присъствал на стадиона за двубоя.

"6 месеца не бях ходил на "Герена", вчера гледах нещо уникално. Поклон пред "синята" публика. Левски заслужено победи, но най-вече поздравления на феновете. Това, което направиха те преди, по време и след мача, това беше невероятно. 

Левски: Думите са излишни за това, което се случи вчера

Слушах интервюто на г-н Стоилов - той винаги иска повече и повече. Отдавна Левски не беше побеждавал пред такава публика. Това ще се отрази положително на самочувствието на футболистите. Няма по-голяма публика от синята. Моето желание е да играем с Левски на "Герена" за Купата, за да има повече публика. Сигурен съм, че ако Левски победи ЦСКА 1948, ще има 20 хиляди човека за Купата. 

Винаги, когато съм свободен, ще подкрепям Левски на стадиона. Анализирахме и разузнавахме отбора, все пак играем срещу тях само след няколко дни. Хубаво ще бъде да играем на "Герена", за да усетят и младите футболисти тази атмосфера. Надявам се да убедя г-н Чандъров да играем на "Герена". Ако ми се даде възможност да играя, ще дам всичко от себе си в този мач. Важно е да стане един хубав празник и моите съотборници да усетят тръпката да играят пред най-великата публика в България. Нека по-добрият победи", сподели Валери Божинов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти