Треньорът на Валенсия: Няма да позволим да ни тъпчат

Треньорът на Валенсия Хосе Борделас изрази недоволството си от начина, по който е третиран от отборът му на пресконференцията преди утрешния двубой с Барселона. "Съсредоточени сме върху ежедневната си работа, но това не означава, че не си даваме сметка какво става. Струва ми се от много време насам, че има отношение към нас, особено в края на мачовете. Въпреки че има тенденция това да се омаловажава, ако има отбор, който да е ощетен, това е Валенсия", категоричен бе специалистът.

“Аз ще давам цялата си подкрепа за клуба, както и всички, които обичат Валенсия и чувстват клуба като нещо свое. И ние няма да позволим да ни тъпчат, още повече, че всичко, което се казва, е лъжа”, заяви Пепе Бордалас.

От клуба имат претенции, че е имало дузпа срещу Уго Дуро в първия полуфинал срещу Атлетик Билбао за Купата на краля, която е можела да донесе победата на тима му. В петък от техническия комитет на съдиите са гледали ситуацията в детайли и са преценили, че това определено е дузпа. "Няма да изтъкваме повече тази ситуация, гледаме в настоящето. Вярваме в добрата воля и големия професионализъм на съдиите. Ако са си признали, че е дузпа, това им прави чест. Убеден съм, че който и да свири реванша, ще го направи много честно", каза още Борделас.

"Това, което не можем да приемем от съперниците ни, е да обръщат ролите. Ние сме жертвите, а някои изтъкват, че сме палачите, което не можем да толерираме. Подкрепяни сме от привържениците, от ръководството, от всички", каза треньорът.

"Не познавам нито един отбор, който бърза в момента, в който печели. Ако имат такъв в историята, ми го посочете. В мача, в който Атлетик елиминира Барселона от момента, когато отборът вкара гола, който му даде право да продължи напред, футбол не се игра", каза още Хосе Борделас.

Още от Футбол свят

Виж всички