Мъри: Няма да литнем, но не се плашим от никой, баницата трябва да е върху гардероба

Наставникът на Левски Станимир Стоилов обяви след нулевото равенство в днешната контрола срещу Царско село, че не очаква "сините" да "литнат" през пролетта, но футболистите трябва да показват максимума от възможностите си във всеки мач. Според Мъри първите два пролетни двубоя Арда - Лудогорец и Локо Сф - ЦСКА - София са били интересни и е видял феърплей в тях, което е най-важното за родния футбол да върви напред.

"Имахме идея да завършим периода. Дадохме на всички игрови минути поравно.

Доволен съм от желанието и динамиката на футбористите. Вече трябва да мислим за старта на шампионата. Няма да имаме оправдание, ако не стартираме както трябва. Трябва да стартираме така, както подобава на нивото на Левски. Няма какво да тренираме повече.

Имам идея как да изглеждаме първия мач.

Влязохме тежко, все още изпитваме затруднения с динамиката в играта ни. Но до мача се надявам да върнем динамиката. Без значение е с кой състав, Левски трябва да играе добре. Днес - средно представяне, което не можем да кажем, че подобава на Левски.

Миланов го форсирахме, за да преодолее страха от единоборствата. Друго е да тренираш без съпротива. Георги набира скорост, сепциално за него трябва да набере максимална спортна форма. Беше важно да преодолее неувереността след травмата.

С който и да играем на Герена, имаме преимущества. На нашия стадион не се плашим от никой. Левски не трябва да се плаши. Локомотив е отбор, който през последните 4-5 години показа сериозно израстване. Спечели и трофеи. Един от водещите отбори, заслужава уважение и респект. Напускането на Минчев едва ли ще им се отрази кой знае колко. Пожелавам успех на Минчев. Но няма да зависи от Локомотив. Важно е как ще се представим ние. Очаквам да играем с нужната динамика, увереност и агресивност, за да отговорим на очакванията на хората и да ги зарадваме с добра игра и победа", каза Стоилов по повод предстоящия шампионатен двубой между Левски и Локомотив (Пловдив), който ще се играе през уикенда.

"Не обичам да търся извивения, че е първи мач и не сме във форма. Трябва да играем на максимума. При подкрепата и очакванията към нашия отбор, всеки мач трябва да играем на високо ниво. Да подобрим малко нивото от предходния сезон. Не очаквам отбора да литне веднага. Имаме нови футболисти, които трябва да влязат в ритъма на отбора и публиката. Очаквам да играем добре. Футболистите са задължени да играят добре. Не може футболист на Левски да не отговаря на динамика, желание и амбиции.

Не искам след мача да търсим извинение. От първия двубой трябва да покажем най-доброто. Ако ли не - ние ще сме си виновни. Ако Локомотив са толкова силни, че да ни победят, когато играем на максимума, ще ги поздравим.

Евротурнири? Реална мечта. Сам поставих такава идея и задача. След като сме Левски, не можем да поставяме ниски цели. Не може баницата да стои на масата. Тя трябва да е отгоре на гардероба, за да може футболистите с всеки изминал ден да показват по-добро ниво. Това е целта. А докъде ще стигневм, всичко ще зависи от нас", допълни Мъри, който коментира и първите две пролетни срещи в първенството Арда - Лудогорец и Локо Сф - ЦСКА - София.

"Видях един феърплей старт на първенството като игра и желание. Станаха добри мачове. Имаше голове, всичко. Какво да искаме повече. Който е по-добър на терена, той да побеждява. Да показваме най-доброто и да вървим напред", завърши Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти