Анте Шимунджа: Борбата за титлата ще продължи до самия край

Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа говори за първите си дни начело на българския шампион, както и за целите на разградчани до края на сезона.

"Лудогорец е най-силният отбор в България и предизвикателството ми допадна. В продължение на 21 дни свършихме много работа, но все пак времето не е достатъчно, за да изглеждат нещата така, както на мен ми се иска. Трябва да свикан с футболистите, както и те с мен. Не е лесно да свършим всичко преди шампионата", сподели Шимунджа пред "Диема спорт".

"Разбира се, че съм готов. В противен случай нямаше да приема предложението. В Словения съм водил и Марибор, който е най-големият отбор в страната. Така че тук не е много по-различно, като вземем факта, че Лудогорец е най-силният отбор. Искам отборът да се подобрява с всяка тренировка и всеки изминал ден.

Шампионската титла е най-важната цел. Групите на Шампионската лига можем да стигнем само ако завършим сезона като шампиони. Всички хора в клуба работим точно в тази посока и сме изцяло концентрирани върху борбата в първенството. Може би борбата за титлата ще продължи до самия край. ЦСКА има силен отбор и ние ги уважаваме. Те не са щастливи от факта, че изостават спрямо нас, което означава, че ние трябва да бъдем концентрирани във всеки един двубой", каза още специалистът.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти