Динамо (Б) не спира да затъва

Българският халф Антони Иванов игра цял мач за Динамо (Букурещ), но отборът му продължава да ниже загуба след загуба. "Червените кучета" бяха разгромени с 0:4 от Ботошани и са на предпоследното 15-о място в румънското първенство с 12 точки от 24 мача. След столичани е само Акаденика (Клинчени) с 11 точки.

Иванов имаше шанс да открие резултата още в началото на двубоя, но Едуард Пап спаси удара му от границата на наказателното поле. Ботошани излезе напред в 12-ата минута с гол на Михай Роман след пас на Кристофър Браун, а в средата на полувремето бразилецът Жажа удвои с красив изстрел от далечна дистанция.

Отново Жажа в 65-ата минута направи 3:0. Той беше изведен зад защитата, преодоля стража Кристиано Фигейредо и пусна топката в опразнената врата. До края остана време и за Реалдо Фили да се разпише. Албанецът наказа груба грешка на Фигейредо.

Ботошани е на 4-о място с 41 точки, а лидер е ЧФР Клуж с 60. Топ 3 допълват ФКСБ с 52 точки и Волунтари с 42. Арджеш на Мартин Райнов е на осма позиция с 34 точки, а Киндия на Цветелин Чунчуков е на 11-о място с 27 пункта.

Снимка: gsp.ro

Още от Футбол свят

Виж всички