Арсенал няма да предлага нов договор на Лаказет

Арсенал няма намерение да предлага нов договор на нападателя Александре Лаказет, съобщава 90min. Настоящият контракт на французина е до лятото, когато той ще може да си тръгне като свободен агент от "Емиратс". По всичко личи, че именно това и ще се случи.

В момента Арсенал разполага само с двама типични нападатели в лицето на Лаказет и Еди Нкетия, след като през зимната пауза клубът се раздели с Пиер-Емерик Обамеянг. По всичко личи обаче, че на "Емиратс" подготвят сериозно обновяване на състава си през лятото, а за целта първо трябва да се разделят с част от настоящите си футболисти и Лаказет е един от хората, които се очаква да си тръгнат.

Интерес към 30-годишния голмайстор не липсва, като наскоро президентът на Лион призна, че ще направи всичко възможно да го привлече през лятото. Преди време французинът бе свързван и с Атлетико Мадрид и Ювентус.

През този сезон Лаказет има 5 гола и 4 асистенции в 22 мача за "Артилеристите". Откакто е в клуба пък той може да се похвали със 70 попадения и 32 асистенции в 192 мача във всички турнири.

Още от Футбол свят

Виж всички