Борусия (М) каза "да" на Ювентус за Закария, чака се само сделката за Бентанкур

Италианският гранд Ювентус е постигнал съгласие и с Борусия (Мьонхенгладбах) за трансфера на швеацйрския дефанзивен фалф Денис Закария, съобщава журналистът Руди Галети. По-рано днес стана ясно, че "бианконерите" искат да привлекат Закария в състава си още сега, а не през лятото, когато той става свободен агент, тъй като договорът му с "жребците" изтича на 30 юни. В последните часове стана ясно също, че торинци вече са се договорили със Закария и агента му за личните условия на 25-годишния футболист.

Гладбах ще получи от Ювентус за Закария 5 милиона евро плюс допълнителни 2 под формата на бонуси, пише Галети. Журналистът добавя, че самият футболист се е споразумял със Старата госпожа за заплата от 2.7 милиона евро на сезон, а договорът му с новия му клуб ще бъде до 2026 година.

Ювентус иска Закария още сега, изпрати оферта на Борусия (М)

За да стане трансферът факт все пак е необходимо изпълнението на едно условие. То се отнася до уругвайския халф на Ювентус Родриго Бентанкур. "Бианконерите" първо трябва да продадат уругваеца и след това ще могат да финализират сделката за Закария. Бентанкур е на крачка от преминаване в лондонския клуб Тотнъм.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти