Пари Сен Жермен набеляза дуо от Манчестър Юнайтед за лятото

Пари Сен Жермен ще опита да привлече двама играчи от Манчестър Юнайтед през лятото. Става въпрос за халфа Пол Погба и за нападателя Маркъс Рашфорд. Двамата са попаднали в трансферния списък на френския гранд, който вече е започнал първи сондажи за евентуалното им привличане.

Според информация на "Екип" Погба е основната трансферна цел на ПСЖ за лятото. Договорът на 28-годишния футболист изтича и той почти сигурно няма да преподпише и ще стане свободен агент. Така парижани могат да го вземат без да плащат трансферна сума. Проблемът е, че интерес към него има от още няколко клуба, сред които Реал Мадрид и Ювентус. Така че битката за подписа му ще бъде доста ожесточена.

Междувременно френските журналисти Адриен Грение и Абдела Булма разкриха, че ПСЖ има интерес и към Маркъс Рашфорд. На "Парк де Пренс" виждат в английския национал идеален заместник на Килиан Мбапе, който се очаква да напусне клуба през лятото като свободен агент.

Договорът на 24-годишния нападател изтича след 18 месеца и на "Олд Трафорд" ще трябва да решат дали да му предложат нов през лятото или да му търсят купувач. Евентуалната продажба на Рашфорд е напълно възможна, особено ако в клуба пристигне достатъчно сериозна оферта. Интерес към голаджията освен от ПСЖ има и от страна на Барселона, но французите разполагат с доста по-сериозна финансова мощ и едва ли ще имат проблем да спечелят наддаването за подписа му. А и самият играч има желание да работи с Маурисио Почетино, което допълнително може да наклони везните в полза на парижани.

Още от Футбол свят

Виж всички