Яник Синер победи Алекс Де Минор и е на 1/4-финал на Australian Open

Италианецът Яник Синер, поставен под номер 11 в схемата на турнира, постигна чиста победа над представителя на Австралия Алекс Де Минор със 7:6 (3), 6:3, 6:4 в мач, продължил 2:35 часа. На четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия той ще се изправи срещу победителя от срещата между Стефанос Циципас и Тейлър Фриц, която е по-късно през деня. Това е втори четвъртфинал в кариерата на 20-годишния тенисист в турнирите от Големия шлем, който стигна до тази фаза и на "Ролан Гарос".

Интрига имаше в първия сет, когато и двамата печелеха уверено подаванията си и се стигна до тайбрек, където Синер показа повече агресия и решимост и се наложи със 7:3. Оттук нататък предимството определено бе на страната на италианеца от Южен Тирол, който направи 1 пробив във втория сет и 2 в третия сет, за да направи разликата с австралиеца. Де Минор стигна само до един пробив, което се оказа недостатъчно да вземе дори сет.

Яник Синер сервираше по-добре, ретурите му бяха по-уверени и направи 35 печеливши удари срещу 24 на съперника си.

"Мисля, че разликата дойде от първата точка в тайбрека, когато успях да пробия. След това заиграх с по-голяма увереност, опитвах се да раздвижвам Алекс по корта, но това е много трудно, особено тук, в Австралия, където той игра чудесно. През последната година играх в много турнири и натрупах голям опит. Израснах като играч. Не съм завършена личност, но имам повече опит", коментира скромно след мача Яник Синер, докато пеперуда бе кацнала на главата му.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти