Дрон прекъсна двубоя, а Уулвс спечели срещу Брентфорд и вече гледа към челните места

Уулвърхамптън постигна трета поредна победа и надделя с 2:1 в гостуването си на Брентфорд в мач от 23-ия кръг на Премиър лийг. За домакините пък това бе четвърта поредна загуба. И трите попадения паднаха след почивката и бяха дело на Жоао Моутиньо и Рубен Невеш в полза на “вълците” и Айвън Тони в полза на “пчеличките”.

Първата част на двубоя няма да се запомни със сериозни футболни достойнства създадени от двата тима. Неприятен епизод се получи около 20-ата минута, когато Матиас Йенсен и Рико Хенри се сблъскаха много неприятно и след лекарска намеса бяха заменени. В самият край на първото полувреме пък над стадиона се появи дрон, което наложи прекъсване на срещата и в крайна сметка до 27 минути добавено време.

Втората част предостави доста по-големи емоции свързани със случващото се на терена. Гостите излязоха напред още в 48-ата минута, когато двойно подаване между Нелсън Семедо и Жоао Моутиньо остави халфа в отлична позиция и той с плътен удар намери далечни ъгъл на вратата на гостите за 1:0. Двайсетина минути след това Тоти Гомеш от тима на гостите бе изгонен, но след преглед с ВАР на действията му, червеният картон бе отменен.

Само три минути по-късно равенството бе възстановено, след воле на Айвън Тони. Радостта на домакините обаче не трая дълго, тъй като в 78-ата минута партньорът на Моутиньо в средата на терена Рубен Невеш също осъществи своя специалитет и с удар от малко над 20 метра възстанови преднината на Уулвърхамптън за 2:1. Футболистите на Бруно Лаже вкараха и трето попадение дълбоко в добавеното време чрез Адама Траоре, но то бе отменено след намеса на ВАР. След последният съдийски сигнал бурните протести от страна на Томас Франк пък бе изгонен с директен червен картон.

Уулвърхамптън вече заема 8-ото място в класирането с 34 точки, а Брентфорд е 14-и с 23.

Още от Футбол свят

Виж всички