Нигерия надигра Египет след гол на Ихеаначо, "фараоните" разочароваха

Нигерия спечели дербито с Египет от първия кръг на надпреварата в група "D" на Купата на африканските нации с минималното 1:0. Нападателят на Лестър Келечи Ихеаначо отбеляза единственото попадение в 30-ата минута, но въпреки че не стигнаха до повече голове, "супеорлите" спечелиха абсолютно заслужено, тъй като през цялото време бяха по-активният отбор. Звездите на Египет разочароваха, а най-голямата от тях - Мохамед Салах, нямаше никакъв шанс да създаде проблеми на Окойе. Това е първа загуба на Египет в груповата фаза на турнира от 2004 година. 

Келечи Ихеаначи, Самуел Чуквуезе и Моузес Симон водеха атаката на Нигерия. Към тази офанзивна формация бе присъединен и Тайуо Ауоний. Ндиди ръководеше халфовата линия. Алекс Иуоби и Ахмед Муса останаха на пейката за началото, докато голмайсторът на Наполи Виктор Осимен пропуска турнира.

Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах бе в нападателно трио с Мостафа Мохамед и Омар Мармуш. Трезеге помагаше от по-задна позиция.

Нигерия изглеждаше далеч по-острият и опасен отбор през първото полувреме и заслужено водеше на почивката след гол на Келечи Ихеаначо в 30-ата минута. Моузес Симон, който бе много деен, центрира, топката бе изчистена за кратко, но Арибо я свали с глава за нападателя на Лестър, който с мощен удар я прати в горния десен ъгъл.

Египет не оправда очакванията през първата част и не създаде нищо интересно в предни позиции. Тимът на Кейрош видимо отстъпваше и във физическо отношение.

В самото начало на второто полувреме Нигерия натисна в търсене на втори гол. В 48-ата минута удар на Тайуо Ауоний с глава срещна напречната греда, след което стражът на Египет улови.

"Фараоните" владееха топката, но "суперорлите" продължаваха да атакуват по-опасно. До края обаче резултатът не се промени и Нигерия взе сериозно предимство в битката за първото място в групата.

 До края обаче резултатът не се промени и Нигерия взе сериозно предимство в битката за първото място в група "D". 

В събота Нигерия ще срещне Судан във втория си мач, докато Египет ще търси първата си победа в двубой срещу Гвинея-Бисау.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти