Карло Анчелоти: Срещу Алкояно ще дам шанс само на Лунин

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди мача на тима си с Алкояно от 1/16-финалите на Купата на Краля. "Това е различен мач, пряка елиминация. Играем като гост във важен турнир. Целта ни е да спечелим купата. На теория сме по-качественият отбор, но ни трябват много неща - да печелим дуелите, да се концентрираме върху статичните положения. Някои играчи имат леки проблеми: Бензема, Модрич, Менди. Куртоа е единственият, който няма да играе, защото искам да видя Лунин", каза италианецът.

"Предпочитам да не говоря за Мбапе или други футболисти, които не са част от нашия отбор. Поддържам добри отношения с агента Бранкини, но предпочитам да не говоря за това", пренебрегна Анчелоти темата дали може Килиан Мбапе да премине в Реал още през януари.

Реал Мадрид предложи солидна сума, за да вземе Мбапе още сега

"Нямаме идея да продаваме през януари, защото нямаме оферти, нито необходимост. Бейл не е контузен. Той не се чувства добре и прави специфични тренировки. Може да играе срещу Валенсия или ще го вземем за Суперкупата. Той има още 6 месеца договор и иска да го изпълни. Фактът, че не коментираме контузиите е избор на клуба, който уважава личното пространство на играчите", обяви треньорът.

"Искам да е ясно - в този мач искам да дам минути само на един футболист - Лунин. Иначе ще дам възможност на най-добрия състав. Това не е мач, в който ще давам шанс на по-малко игралите футболисти", категоричен бе Анчелоти.

"Очевидно е, че мачове като този с Хетафе ни струват много. Трябва да правим нещо различно в тях, когато нямаме никакви пространства. Нужно е да се движим повече без топка, да играем по-директно. Трябват ни играчи, които могат да движат топката между линиите, за да може нападателите ни да я атакуват. Искам да тренираме това, защото е начин да имаме повече положения срещу затворените отбори", завърши Карло Анчелоти.

Още от Футбол свят

Виж всички