Клубове от Премиър лийг са готови да дадат повторен шанс на Ериксен още сега

Клубове от Премиър лийг са проявили интерес към бившия халф на Интер и Тотнъм Кристиан Ериксен, който вече поднови тренировки и възнамерява да рестартира кариерата си. Договорът на 29-годишния датчанин с „нерадзурите“ бе прекратен през миналия месец, тъй като на Ериксен бе имплантиран кардиовертер дефибрилатор, след като колабира на терена по време на първия мач на Дания на Евро 2020. Според правилата в Италия той няма право да играе с подобно устройство. През декември обаче плеймейкърът се е подложил на серия от медицински изследвания, които са показали, че за него няма риск да започне отново да играе футбол на най-високо ниво.

„Всичко върви добре за Кристиан. Той си направи всички тестове преди Коледа и резултатите бяха толкова добри, че се надяваме да започне групови тренировки по-късно през януари. Бих предпочел обаче Кристиан сам да говори за това и той ще го направи много скоро. Той е много амбициозен. Италия е една от страните, в които има подобни правила, но в други страни ситуацията е много по-различна“, коментира пред „Дейли Мейл“ Мартин Шуутс, който е агент на Ериксен.

Освен от Премиър лийг, интерес към халфа има и от клубове в родината му и Нидерландия.

В последните седмици Ериксен се подготвя на базата на швейцарския клуб Киасо.

От „Дейли Мейл“ изтъкват, че бившият треньор на Интер Антонио Конте в момента е мениджър на друг от бившите клубове на Ериксен – Тотнъм. Не става ясно обаче дали лондончани са един от въпросните клубове от Премиър лийг, които са отправили предложение към датчанина.

Още от Футбол свят

Виж всички