Две неща спират Феран Торес да заиграе веднага за Барселона

Новият нападател на Барселона Феран Торес няма да може веднага да заиграе за тима поради две причини: той все още е контузен, а и картотекирането му вероятно ще се забави.

Испанският национал дойде с травма от Манчестър Сити, която получи през октомври. Реално той няма нито един мач от 21 септември насам, тъй като счупи метатарсална кост на десния крак. Феран е близо до пълното си възстановяване, като вчера даже направи първа тренировка с Барса, в която риташе топката.

Паралелно с това бившият играч на Валенсия ще трябва да изчака някой да напусне Барселона, за да може да бъде регистриран за участие в срещите на тима. Проблемът е в тавана на общата сума от заплати, която клубът плаща. В момента той е достигнат и съответно Феран няма как да бъде вписан. Със сгурност тези дни приключва престоят на Юсуф Демир, който се завръща в Рапид (Виена). Торес даже ще вземе неговия №11. Освен това на “Камп Ноу” правят всичко по силите си да се разделят с още някого, като приоритет са Филипе Коутиньо и Самюел Юмтити. Вторият е искан от Нюкасъл, докато Арсенал има сериозен интерес към бразилския халф.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти